logokunstkoepelk

Slagwerk

Slagwerk

Uiteraard kennen we allemaal het drumstel. Dit is ongetwijfeld het populairste slagwerkinstrument. Wie graag drums wilt leren spelen kan dit uiteraard. Het drumstel maakt deel uit van ‘het ritmisch’ slagwerkinstrumentarium. Maar je kan ook ‘melodisch’  slagwerk volgen. Dit zijn de slagwerkinstrumenten waar je een melodie kunt op spelen zoals de xylofoon, marimba, vibrafoon of het klokkenspel. De leerling bepaalt zelf als hij/zij voor de ritmische of melodische opleiding kiest. Ideaal is een combinaties van beiden doorheen de jaren.

Kopen/huren

Drumstellen zijn niet te huur aan de academie. Ondanks dit kan men een overaanbod van drumstellen vinden op de 2de handsmarkt. Met een occasiedrumstel (ongeveer €150 tot €250) beschikt de leerling alvast over een degelijk starterspakket waarmee hij/zij jaren verder kan. Alvorens een aankoop, contacteer best eerst de leerkracht.

Wie voor melodisch slagwerk kiest kan een tafelxylofoon huren aan onze academie. Voor slechts €85 kan je een tafelxylofoon huren voor een volledig schooljaar. Inbegrepen stokken en hoes.

Wat heb je nodig in de les?

Stokken (drumstokken voor drums/mallets voor melodisch slagwerk) en je leerboeken.