logokunstkoepelk

Gitaar

De gitaar: word een allround gitarist

Tokkelen met je vingers, akkoorden strummen, popsongs als solist spelen of in groep, klassiek (renaissance tot modern)

Hey daar, avontuurlijke muzikant-in-spe!

Welkom bij onze te gekke gitaarlessen! Hier gaan we je meenemen op een reis van het allereerste begin tot aan super gevorderde skills, zodat jij straks alles kunt spelen wat je maar wilt op je gitaar.

We beginnen met een bijzondere gitaar: de Spaanse gitaar! Weet je wat zo cool is? Deze gitaar heeft nylon snaren, waardoor het spelen lekker zacht is voor je vingers. En je hoeft niet eens een versterker te hebben, hoe handig is dat?

We leren je van alles, van simpele liedjes tot ingewikkelde akkoorden. Ook laten we je zien hoe je samen met andere muzikanten kunt spelen. En weet je wat? Als je graag popliedjes wilt spelen, dan kan dat ook bij ons!

Dus, als jij klaar bent voor een te gekke muzikale reis waarbij je de sterren van de hemel gaat spelen op je gitaar, dan ben je hier aan het juiste adres! Pak je gitaar en laten we samen op avontuur gaan!

Kopen/huren

Er is een mogelijkheid tot het huren van een gitaar. Voor verdere informatie hieromtrent is het raadzaam contact op te nemen met het secretariaat.

Indien je een gitaar (klassieke of spaanse gitaar) wil aanschaffen, dan helpen we je met de keuze. Laat het ons zeker weten als je twijfelt en vraag een proefles aan.

Wat heb je nodig in de les?
  1. Een Spaanse (klassieke) gitaar: Dit is jouw ticket naar de muzikale wereld van de gitaar. Met zijn nylon snaren en comfortabele hals is dit de perfecte gitaar om mee te beginnen. Zorg ervoor dat je een gitaar hebt die bij jouw grootte past.

  2. Een clip-on stemapparaat of stemmer-app: Om ervoor te zorgen dat je gitaar altijd perfect gestemd is. Je kunt een clip-on stemapparaat op je gitaar klemmen of een stemmer-app gebruiken op je telefoon of tablet.

  3. Een voetenbankje: Dit handige accessoire helpt je om een goede speelhouding aan te nemen. Plaats het onder je voet om de gitaar in een comfortabele positie te houden tijdens het spelen.

  4. Een potlood en je agenda van de Kunstkoepel: Om aantekeningen te maken tijdens de les en om belangrijke data en taken bij te houden. Een potlood is handig om notities te maken en akkoorden op te schrijven.

  5. Een dosis enthousiasme en doorzettingsvermogen: Dit is misschien wel het belangrijkste! Gitaar leren spelen kost tijd en oefening, maar met de juiste instelling kun je alles bereiken wat je wilt.